Warning: Creating default object from empty value in /home/rart4534/public_html/dorudancus.ro/modules/mod_sp_image_rotator/helper.php on line 26
banner-1
banner-2
banner-3

Ioan Doru Dancus militeaza pentru intoarcerea la valorile taraniste

03062012574PNTCD Maramures ataca alegerile locale din 10 iunie a.c. sub sloganul “ Am fost s-om fi” si cu deviza “Faceti loc, taranistii intra in joc”. Practic, pentru taranistii maramureseni inseamna un nou inceput politic. Ioan Doru Dancus, presedintele PNTCD Maramures  catalogheaza acest nou inceput drept o sansa pe care taranistii maramureseni trebuie sa o fructifice dupa 12 ani de absenta de pe scena politica maramureseana.

”Inseamna dorinta unor oameni tineri,competenti si curati in suflet de a interveni in relansarea acestui brand istoric si de a-l aduce acolo unde-i este locul, in prim planul scenei politice”, sustine Ioan Doru Dancus. In plus, inseamna un nou concept al PNTCD-ului de a face politica, un concept care se bazeaza pe sintagma „respect pentru trecut, incredere in viitor”. Liderul atranistilor maramureseni vorbeste, in pragul alegerilor de duminica, despre nevoia de întoarcere la valorile taraniste. Nu de alta, dar moralitatea, familia crestina, dreptatea sociala, proprietatea, traditia , patriotismul sau solidaritatea sociala sunt valori sanatoase pe care se poate construi o societate sanatoasa.”Inainte de a vorbi despre principii economice sau sociale de dreapta, doresc sa ma opresc asupra valorilor de la nivel individual, fara de care aceste principii nu pot functiona. De aceea, consider ca morala crestina aplicata in viata de zi cu zi este fundatia pe care se cladeste caracterul unui om de dreapta. De exemplu, nu arunci murdarie pe jos nu pentru ca este un politist in spatele tau si te amendeaza, ci pentru ca te gandesti ca pamantul ne-a fost dat sa-l stapanim, sa avem grija de el, nu sa-l murdarim. La fel, nu iei mita, nu pentru ca ti-e frica de un flagrant, ci pentru ca stii ca e imoral si incorrect”, sustine Ioan Doru Dancus, candidat PNTCD Maramures pentru functia de consilier judetean. El adauga faptul ca “morala crestina ne invata sa nu furi, sa nu-ti insuseti foloase necuvenite, lucruri atat de rar intalnite la oamenii politici din ziua de astazi”. Potrivit presedintelui PNTCD Maramures, este foarte important ca la nivel individual sa traiesti dupa astfel de norme, pentru ca, mai apoi, principiile economice si sociale sa vina de la sine.