Warning: Creating default object from empty value in /home/rart4534/public_html/dorudancus.ro/modules/mod_sp_image_rotator/helper.php on line 26
banner-1
banner-2
banner-3

Prin proiectul "10 pentru Maramures", PNTCD Maramures promoveaza politica pentru cetateni

banner-3PNTCD Maramures se prezinta in fata electoratului din judet cu un proiect administrativ propriu intitulat „10 pentru Maramures”. Planul electoral al PNTCD Maramures conceput de echipa condusa de liderul Ioan Doru Dancus are la baza dorinta presedintelui de filiala de a promova politica pentru cetateni. Ioan Doru Dancus spune ca “mi-ar face mare placere ca, dupa alegeri, politicienii maramureseni sa lucreze impreuna pentru cetateni, indiferent de partidul pe care il reprezinta, facand abstractie de scorul electoral sau alte animozități personale”.

Dupa presedintele PNTCD Maramures, dialogul social si transparenta decizionala sunt lucruri care trebuie sa primeze in aceste momente. “Sunt dispus sa-mi asum rolul de mediator in aceasta situatie si sunt convins ca voi gasi deschidere si cooperare la personalitatile politice din judet”, puncteaza Ioan Doru Dancus, liderul taranistilro maramureseni, candidat pentru functiile de consilier judetean si consilier municipal Baia Mare.

 

Proiectul “10 pentru Maramures” include 10 puncte distincte de abordare a problemelor si dorintelor maramuresenilor:

1. Susțin pe deplin construcția tunelului pe sub Munții Gutâi, ce urmează a face legătura între cele mai importante orașe din Maramureș, respectiv Baia Mare si Sighetu Marmației.Nu cred că mai e cazul sa exprim multiplele avantaje ce le-ar genera acest proiect și sunt sigur de sprijinul dumneavoastră.

2. Maramureș - centrul culturilor tradiționale din România. Având în vedere ca ne aflăm în unul din cele mai bogate județe din punct de vedere cultural este păcat sa nu ne folosim de acest atu pentru a dezvolta în adevăratul sens al cuvântului turismul din Maramureș. Prin acest proiect, doresc să aduc sub o singură umbrelă toate evenimentele culturale din întreaga perioadă pentru un maxim de promovare și eficiență în organizare.

3. Transport subvenționat pentru pensionarii din alte localități în vederea deplasări în Baia Mare pentru rezolvarea diverselor probleme în raport cu instituțiile publice din municipiu.Totodata doresc să eficientizez comunicarea inter-instituțională și cea între contribuabili si autorităților publice.

4. Dezvoltarea climatului de afaceri în județ. Consider că una din pripritățile politicienilor din Maramureș trebuie sa fie crearea de noi locuri de muncă.Pentru aceasta nu este suficient să stăm cu mâinile în sân așteptând investitorii ci trebuie să realizăm un climat favorabil pentru oamenii de afaceri interesați de această zona.Pentru aceasta e nevoie de avantaje administrative, facilități si infrastructură performantă și multă consecvență.

5. Facilități pentru elevi. Consiliul județean are obligația cel puțin morala de a veni în sprijinul elevilor oferindu-le un mediu de studii competitiv însă și prin facilități pentru activități extrașcolare cum ar fi transport gratuit pentru excursii, reducere la muzee și obiective turistice si multe altele.

6. Susținerea absolută în păstrarea culturi și tradițiilor Maramureșene.Doresc și trebuie sa sprijinim cât mai mult posibil școlile populare de arte, meșteșugarii, creeatorii de artă și vestimentație populară și a tuturor celorlalte domenii cu împlicație în cultura tradițională.

7.Creșterea competențelor administrațiilor puplice din județ.Prin comunicare și schimb de experiență putem dezvolta eficiența primăriilor și consiliilor locale.

8. Turismul ca sursă principala de venit.Este păcat că până acum nu am profitat pe deplin pe capacitățile turistice ale județului nostru. O campanie de promovare la nivel național cât și internațional în care Consiliul Județean să ofere o platformă comună pentru toate obiectivele turistice, pensiunile, muzeele si celelalte atracții consider că ar avea un impact major asupra dezvoltări Maramureșului.

9. Aprecierea valorilor. Pretutindeni în lume comunitățile își cinstesc oamenii importanți  din zonă, prin distincții, memoriale și alte modalități. Trebuie sa urmăm modelul pentru a ne conserva valorile.

10. Politica pentru cetățeni.Mi-ar face mare plăcere ca după alegeri politicienii maramureșeni să lucreze împreuna pentru cetățeni, indiferent de partidul pe care îl reprezintă, scorul obținut în campanie sau alte animozități personale.Îm asum rolul de mediator în această situație și sunt convins ca voi găsi deschidere la cooperare la personalitățile politice din județ